Schoolgebouw in Waregem

Meer info

Het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut in Waregem is enkele verouderde gebouwen armer en een nieuwbouwproject rijker. Het nieuwe gebouw is opgetrokken volgens de principes van passiefbouw. De ontwerpers van L&A (dochteronderneming van Licence To Build) moesten rekening houden met de bestaande gevelarchitectuur in de straat en met de vertaling van een verruimde visie op leren. Het nieuwe hoofdgebouw is opgetrokken uit ontdubbelde betonnen schijven die de draagstructuur vormen voor de trapsgewijze uitkragingen op de eerste en tweede verdieping. Op de benedenverdieping is het gebouw bekleed met een donkerbruine bakstenen sokkel. De uitkragingen zijn afgewerkt met vezelcementleien vanwege hun lichte gewicht en stevigheid. Leien kunnen ook perfect aangebracht worden op een gebogen gevel. Er werd hier geopteerd voor een plaatsing in dubbele dekking met een kleurenmix van betongrijs, grijsbruin en zinkgrijs. Het kleurmotief zoekt de grens op tussen een regelmatig en een ad random patroon en geeft het gebouw een unieke uitstraling.

Details

Architect
L&A Architects Engineers ( Lennik)
Plaatser
Antwerpse Bouwwerken nv (Borgerhout)
Elementen
Gevel
Type woning
Openbaar gebouw
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Betongrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure