Seniorenwoning in Eeklo met leien

Meer info

Deze duurzaam opgetrokken uitbreiding van een woon- en verzorgingscomplex voor senioren vormt de eerste bouwfase van het masterplan 2020. De constructie was nodig geworden om de bewoners hetzelfde niveau van verzorging te kunnen blijven bieden. Op de gelijkvloerse verdieping bevinden zich 36 appartementen, onderverdeeld in drie woongroepen voor dementerende ouderen. Op de bovenverdieping zijn er 20 serviceflats ingericht. De gevelbekleding uit vezelcementleien in drie verschillende kleuren bezorgt het gebouw een sympathieke, levendige aanblik en doet het kleiner lijken dan het in werkelijkheid is. De leien zelf werden geplaatst volgens een gelijkmatig, terugkerend patroon, waarin de drie gebruikte tinten elk een gelijk aandeel toegedicht kregen. Ook het hellende dak is met vezelcementleien bekleed, zij het dan in één kleur.

Details

Adres
Tieltsesteenweg 9900 Eeklo Belgium
Architect
AMV Architecten - Jo de Maesschaldk
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Appartement
Openbaar gebouw
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure