Sport- en verenigingsveld in Onhaye met Solesia

Meer info

Onhaye en Hastière zijn twee landelijke gemeenten vlakbij Dinant, in de provincie Namen. In hun zoektocht naar een locatie waar zowel plaatselijke verenigingen als sportieve burgers terecht zouden kunnen, bundelden de betrokken burgemeesters hun krachten en lieten ze hun oog vallen op een oude, U-vormige hoeve. Ze vroegen l'Atelier de l'Arbre d'Or om er een sport- en verenigingscomplex van te maken dat moest beantwoorden aan alle normen en dat voor de inwoners van beide dorpen zou kunnen fungeren als een heuse ontmoetingsplek. De oorspronkelijke dakbedekking van natuurleien werd vervangen door vezecementleien om de typologie van de hoeve te bewaren en toch volledig binnen het budget te blijven. Op de enorme grote daken van de boerderijgebouwen werden fotovoltaïsche leien geplaatst, de rest is bekleed met Alterna-leien, die qua formaat en dikte perfect compatibel zijn met de Solesia-elementen voor een mooi geïntegreerd geheel.

Details

Adres
Rue Sous-Lieutnant Pierard 1 5520 Onhaey Belgium
Architect
Atelier de l'arbre d'Or - Mr Cédric Poncelet
Elementen
Dak
Type woning
Openbaar gebouw
Projecttype
Renovatie
Gebruikte materiaal
Alterna
Solesia
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure