Stadswoning in Halle met leien

Meer info

Langs de straatkant valt het huis niet bijzonder op. Het is een hoog en smal rijhuis op een klein stuk grond in het historische centrum van Halle. De verfijndheid van het ontwerp blijkt pas aan de achterzijde. Hier volgen vier trapsgewijs geplaatste volumes met telkens een andere grootte elkaar op in een glooiende beweging. De gebouwschil uit donkergrijze vezelcementleien die zowel de gevels als de dakvlakken bedekken, maakt van deze vier volumes een eenheid. De dakvlakken zelf verschillen op hun beurt zowel qua grootte als qua hellingsgraad. Door de voorziene uniforme bekleding krijgen de vier volumes echter een sterk vormend effect. Binnenin bestaat het woonhuis uit grote ruimten die baden in het licht en die via een centrale trapconstructie met elkaar verbonden zijn. Het gebouw won ook de Stedelijke Prijs voor Stadsverfraaiing ST ePS van de stad Halle.
Toon kaart

Details

Brusselsesteenweg 48 1500 Halle Belgium
BCF Architecten
Dak en gevel
Rijwoning
Renovatie
Alterna
Donkergrijs
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure