Twin roof house - eengezinswoning in Wemmel met leien

Meer info

De keuze voor de twee in een hoek van 90° ten opzichte van elkaar geplaatste daken heeft niet alleen esthetische redenen: deze oplossing vloeide ook voort uit het verschil in gebruik. Onder het steilere, spits toelopende dak werden namelijk extra gastenkamers ingericht, terwijl het kleinere, minder hellende dak het eronder liggende vertrek meer volume en ruimte bezorgt. Het gebruik van dezelfde dakplaten van Eternit voor de daken en gevelkanten zorgt er intussen voor dat de verschillende gebouwdelen tot één geheel versmelten, net zoals ook alle benutte materialen met betrekking tot hun oppervlaktewerking en kleuren zorgvuldig op elkaar werden afgestemd. Ondanks zijn bescheiden buitenkant is het onconventionele huis langs binnen verbazingwekkend ruim en biedt het een ruimtelijke veelzijdigheid. Het past bovendien harmonieus in de rij van dubbelwoningen, aangezien zijn verscheidenheid pas bij het bekijken ervan in detail duidelijk wordt.

Details

Adres
1780 Wemmel Belgium
Architect
51N4E
Elementen
Dak
Type woning
Vrijstaande woning
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Boronda
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure