Twin roof house - eengezinswoning in Wemmel met leien

Meer info

De keuze voor de twee in een hoek van 90° ten opzichte van elkaar geplaatste daken heeft niet alleen esthetische redenen: deze oplossing vloeide ook voort uit het verschil in gebruik. Onder het steilere, spits toelopende dak werden namelijk extra gastenkamers ingericht, terwijl het kleinere, minder hellende dak het eronder liggende vertrek meer volume en ruimte bezorgt. Het gebruik van dezelfde dakplaten van Eternit voor de daken en gevelkanten zorgt er intussen voor dat de verschillende gebouwdelen tot één geheel versmelten, net zoals ook alle benutte materialen met betrekking tot hun oppervlaktewerking en kleuren zorgvuldig op elkaar werden afgestemd. Ondanks zijn bescheiden buitenkant is het onconventionele huis langs binnen verbazingwekkend ruim en biedt het een ruimtelijke veelzijdigheid. Het past bovendien harmonieus in de rij van dubbelwoningen, aangezien zijn verscheidenheid pas bij het bekijken ervan in detail duidelijk wordt.
Toon kaart

Details

Ruiterweg 63 1780 Wemmel Belgium
51N4E
Dak
Vrijstaande woning
Nieuwbouw
Boronda
Donkergrijs
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure