Uitbreiding eengezinswoning in Lillois met leien

Meer info

Het bestaande gebouw had een voor de jaren 1970 typische vorm met een relatief weinig opwindende architectuur. De asymmetrisch hellende daken werden verlengd om beschutte buitenzones voor de woonvertrekken te creëren, en met een uitbreidingsconstructie aangevuld. Het abstracte, donkere, monochrome volume van de uitbreiding contrasteert met het bestaande gebouw door zijn materialen en de moderne aanblik van de vezelcementleien, terwijl het hellende dak naar de typologie van het huis verwijst. Verder was het ook de bedoeling om de uitbreiding zo energie-efficiënt mogelijk te maken. Het gebruik van natuurlijke materialen maakt dat het gebouw een relatief kleine ecologische voetafdruk in zijn globale levenscyclus heeft, voor wat het totale energieverbruik en de uitstoot van koolstofdioxide betreft.
Toon kaart

Details

Avenue des Mesanges 14 1428 Lillois Belgium
Karbon - Matthieu Delatte
Dak en gevel
Vrijstaande woning
Kantoor- of handelsruimte
Renovatie
Boronda
Donkergrijs
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure