Uitbreiding funerarium van Stabroek met leien

Meer info

De bestaande rouwkamer van de begraafplaats Vossenveld in Stabroek werd gerenoveerd en uitgebreid met een aula voor afscheidsceremonies die plaats biedt aan 120 personen. De nieuwbouwconstructie werd als autonoom volume naast het bestaande gebouw opgetrokken, zodat er niet in het bestaande gebouw ingegrepen hoefde te worden. De aula, een eenvoudige, omsloten ruimte, geeft achteraan uit op een wand uit architecturaal beton, die voor een scheiding met het daarachter gelegen kerkhof zorgt. De gevels van de uitbreiding werden – net zoals het bestaande volume – met donkere vezelcementleien bekleed. Met zijn eenvoud, helderheid en transparantie straalt het donkere volume van de aula rust en sereniteit uit.
Toon kaart

Details

Vossenveldlaan 2940 Stabroek Belgium
Mertens-Architecten - Stijn Mertens
Dak en gevel
Vrijstaande woning
Kantoor- of handelsruimte
Nieuwbouw
Alterna
Donkergrijs
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure