Woning halfopen bebouwing Temse met leien

Meer info

Bij het optrekken van deze nieuwe tweewoonst was het zaak om zowel de klassieke stedenbouwkundige voorschriften in aanmerking te nemen, als tegemoet te komen aan de indelingseisen van een eengezinswoning met fysiotherapiepraktijk. Om desondanks toch een autonome constructievorm te kunnen realiseren, werden hoofd- en bijgebouwen visueel van elkaar gescheiden. De zijdelingse gevelmuur werd daarbij opengebroken en van extra, naar het zuiden gerichte vensters voorzien. Deze zorgen voor veel licht binnenin én een fraaie ruimtelijke indruk in het woongedeelte. Gevels en dak werden verder met donkere vezelcementleien bekleed, die met hun gladde oppervlak als een huid aandoen en in combinatie met de weinige bijkomende materialen het concept van het gebouw onderstrepen.
Toon kaart

Details

Hollebeek 182 9140 Temse Belgium
Bas Wauman Architectenbureau BVBA
Dak en gevel
Half-open woning
Nieuwbouw
Alterna
Avondroze
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure