Woning halfopen bebouwing Temse met leien

Meer info

Bij het optrekken van deze nieuwe tweewoonst was het zaak om zowel de klassieke stedenbouwkundige voorschriften in aanmerking te nemen, als tegemoet te komen aan de indelingseisen van een eengezinswoning met fysiotherapiepraktijk. Om desondanks toch een autonome constructievorm te kunnen realiseren, werden hoofd- en bijgebouwen visueel van elkaar gescheiden. De zijdelingse gevelmuur werd daarbij opengebroken en van extra, naar het zuiden gerichte vensters voorzien. Deze zorgen voor veel licht binnenin én een fraaie ruimtelijke indruk in het woongedeelte. Gevels en dak werden verder met donkere vezelcementleien bekleed, die met hun gladde oppervlak als een huid aandoen en in combinatie met de weinige bijkomende materialen het concept van het gebouw onderstrepen.

Details

Adres
Hollebeek 182 9140 Temse Belgium
Architect
Bas Wauman Architectenbureau BVBA
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Half-open woning
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Avondroze
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure