Meer info

Het huis werd op een licht hellend, naar achteren toe breder wordend perceel gebouwd en is aan één kant direct tegen het aanpalende gebouw opgetrokken. Terwijl het volume van de gelijkvloerse verdieping is aangepast aan de hoogte van de aangrenzende constructie, zijn de achteruitgeplaatste boven- en dakverdieping duidelijk hoger, zonder dat dit echter storend werkt. De geknikte gevel, de grote, op de gelijkvloerse verdieping in de gevel overlopende vensteropeningen en de tegen elkaar afstekende volumes ontnemen het gebouw zijn zwaarte en zorgen voor een afnemende volumiteit. De voor gevels en dak gebruikte vezelcementleien komen op basis van hun lichte gewicht enerzijds tegemoet aan de beperkte draagkracht van de ondergrond en laten anderzijds een maximale isolatie toe. De vensters in de bovenverdieping hebben diepe dagstukken waarvoor bruine vezelcementplaten werden gebruikt.
Toon kaart

Details

Elewijtsesteenweg 85 1980 Eppegem Belgium
Areal Architecten BVBA
Dak en gevel
Half-open woning
Nieuwbouw
Alterna
Lood
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure