Woon- en handelspand in Tessenderlo met leien

Meer info

Boven de supermarkt bevinden zich twee bijkomende verdiepingen met acht appartementen en vier dakappartementen die elk over ruime terrassen beschikken. Het aldus op de bovenverdiepingen gerealiseerde en drie meter achteruit geplaatste bouwvolume wordt hierdoor optisch verkleind. Ontsloten worden de woningen langs de van de straatzijde afgewende kant via langs buiten geplaatste trappen of een lift. Samengevoegd in twee groepen van zes ontstond verder tussen de woningen een vrije ruimte die als groendak werd aangelegd. De met de donkere vezelcementleien bedekte daken en nokgevels van de bovenverdieping vormen ten slotte een sterk contrast met de wit bepleisterde buitenmuur van de supermarkt. Met hun puntgevel rijontwerp doen de daken speels en elegant aan en wekken ze de indruk dat het om individuele woningen gaat, waardoor het complex goed in de eigen omgeving past.

Details

Adres
Paalseweg 3980 Tessenderlo Belgium
Architect
Bart Coenen
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Kantoor- of handelsruimte
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure