Woonhuis in Malmedy met leien

Meer info

Op dit smalle perceel met een breedte van 3,80 m en een grondoppervlakte van slechts 31 vierkante meter bevond zich vroeger een kleine werkplaats. Deze constructie werd afgebroken en vervangen door een bijzonder woonhuis dat qua vorm weliswaar in de huizenrij past, maar dat tegelijk toch ook een duidelijk contrapunt vormt door de zuivere, uniforme buitenschil voor gevels en dak uit donkere vezelcementleien. Om de bewoners te beschermen tegen de nieuwsgierige blikken van voorbijgangers in deze drukke straat, werden er voor de grote glaspartijen onderbroken houten latten geplaatst. Binnenin is de woning licht met veel invallend zonlicht. Door de grote open ruimtes achteraan de woning komen ook het groen langs de oever en het uitzicht over het dal volledig tot hun recht.

Details

Adres
Rue Abbé Peters 4960 Malmedy Belgium
Architect
Bastin & Becker
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Rijwoning
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure