Woontoren in Haarlem met leien

Meer info

Het ‘de Spits en de Flank’ gedoopte wooncomplex is de eerste bouwfase van een in totaal drie fasen tellend herinrichtings- en stedenbouwkundig verdichtingsproject voor de zone rond de Amsterdamse voetbalclub DSK. De zes verdiepingen tellende dwarsconstructie alsook de dertien verdiepingen tellende woontoren hebben onderaan twee verdiepingen waarin handels- en kantoorruimten werden ondergebracht. Daarboven beginnen dan de woonverdiepingen die bovenaan een prachtig uitzicht over Haarlem en omgeving bieden. Voor zowel de woontoren als voor de dwarsconstructie, zij het op kleinere oppervlakken, gebruikten de architecten vezelcementleien, “omdat ze geen onderhoud vergen, een tijdloze en moderne aanblik bieden, een mooi contrast vormen met de bakstenen gevels in de omgeving en voldoende uitdrukkingskracht bezitten voor de onderverdeelde geveloppervlakken.”
Toon kaart

Details

Van Zegelenplein / Prins Bernardlaan 2032 KG Haarlem Netherlands
CASA architecten
De Boo (Delft)
Gevel
Appartement
Nieuwbouw
New Stonit
Leisteengrijs
Halfsteensverband
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vraag je gratis staal

Ga naar ons productoverzicht en voeg het gewenste staal toe door op het winkelmandje te klikken. Rond daarna je bestelling af. Je gratis staal komt dan snel jouw richting uit!

Gratis staal

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure