Woontoren in Haarlem met leien

Meer info

Het ‘de Spits en de Flank’ gedoopte wooncomplex is de eerste bouwfase van een in totaal drie fasen tellend herinrichtings- en stedenbouwkundig verdichtingsproject voor de zone rond de Amsterdamse voetbalclub DSK. De zes verdiepingen tellende dwarsconstructie alsook de dertien verdiepingen tellende woontoren hebben onderaan twee verdiepingen waarin handels- en kantoorruimten werden ondergebracht. Daarboven beginnen dan de woonverdiepingen die bovenaan een prachtig uitzicht over Haarlem en omgeving bieden. Voor zowel de woontoren als voor de dwarsconstructie, zij het op kleinere oppervlakken, gebruikten de architecten vezelcementleien, “omdat ze geen onderhoud vergen, een tijdloze en moderne aanblik bieden, een mooi contrast vormen met de bakstenen gevels in de omgeving en voldoende uitdrukkingskracht bezitten voor de onderverdeelde geveloppervlakken.”

Details

Adres
Van Zegelenplein / Prins Bernardlaan 2032 KG Haarlem Nederlands
Architect
CASA architecten
Plaatser
De Boo (Delft)
Elementen
Gevel
Type woning
Appartement
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
New Stonit
Kleur
Leisteengrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband
Dubbele dekking

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure