Woonzorgcentrum in Middelkerke met leien

Meer info

De drie delen van het woonzorgcentrum onderscheiden zich qua vormen en materialen. De serviceflats zijn in een ringvormig volume uit zandkleurige baksteen ondergebracht, dat naar de kleur en de textuur van het vroegere duinlandschap verwijst. De woonzorgkamers bevinden zich in vier korte, naar het toegangsplein en het aangrenzende park gerichte gebouwvleugels. Hun met donkere vezelcementleien beklede gevels verlenen deze eenheid een meer stedelijke uitstraling. Beide delen zijn via een balkvormig volume met elkaar verbonden, dat door het samenspel tussen de gordijngevels in glas en de gordijnen met kleurrijke panden een transparante, vrolijke uitstraling krijgt. In dit verbindingsgedeelte bevinden zich woonvertrekken, de polyvalente ruimte en de kantoren.

Details

Adres
Koninginnelaan/Duinenweg/IJzerlaan 8430 Middelkerke Belgium
Architect
VANDENBUSSCHE SYLVIE - DEJONGHE
Elementen
Dak
Gevel
Dak en gevel
Type woning
Openbaar gebouw
Projecttype
Nieuwbouw
Gebruikte materiaal
Alterna
Kleur
Donkergrijs
Installatiemethode
Halfsteensverband

Het copyright van de architect moet altijd vermeld worden bij gelijk welk gebruik van (één van) deze foto's.

Vind een plaatser

Zoek je een kwalitatieve dakdekker of gevelplaatser? Eternit heeft een netwerk van ervaren en opgeleide plaatsers die onze materialen kennen en de juiste kwaliteit leveren.

Vind een plaatser in je buurt

Download een inspiratiebrochure

Nog inspiratie nodig? Onze brochures geven je heel wat ideeën over kleuren, texturen en materialen. Download een van onze brochures of vraag een gratis exemplaar per post. 

Kies een brochure