Eternit - zowel merk als bedrijf

Eternit - zowel merk als bedrijf

Eternit is al vele jaren bekend op de markt, zowel als bedrijfsnaam als merknaam. Eternit produceert onbrandbaar materiaal voor dakbedekking en gevels. De term Eternit is een gevestigde waarde geworden in de wereld van vezelcement, ver buiten de grenzen van de bouwsector.

Wat ooit begon in 1910 met Eternit vezelcementplaten als onbrandbare dakbedekking, heeft zich ontwikkeld tot een universeel toepasbaar productportfolio voor daken en gevels. Dit wordt onder andere toegepast bij renovatie en nieuwbouw - van golfplaten tot grootformaat gevelplaten en gevelpanelen van vezelcement.

Eternit golfplaten - De klassieker voor landbouwkundig gebruik

fibercement

Eternit golfplaten - De klassieker voor landbouwkundig gebruik

De vezelcement golfplaat is een product met een lange traditie en bepaalt vandaag het uiterlijk van agrarische en industriële gebouwen. De afgelopen jaren zijn de Eternit goflplaten steeds populairder geworden bij architecten en planners.

Met zijn aantrekkelijke vorm biedt het Eternit-paneel talrijke mogelijkheden voor de vormgeving van gevels en daken. Eternit golfplatenn staan voor veilige en eigentijdse daken voor de landbouw, de hallenbouw, de industrie en de handel. Dankzij hun materiaaleigenschappen zijn Eternit-panelen ideaal voor gebruik in de veehouderij.

EQUITONE - in de massa gekleurd vezelcementmateriaal

Eternit evolueert: Vezelcement gevelmaterialen.

EQUITONE - in de massa gekleurd vezelcementmateriaal

EQUITONE is een in de massa gekleurd gevelmateriaal ontworpen voor en door architecten. Ons bedrijf produceert deze gevelpanelen sinds 1950 onder de naam ‘Eternit’. Elk EQUITONE paneel is uniek en vertoont de ruwe, onbehandelde textuur van de vezelcementbasis. Vezelcement is een performant en duurzaam mineraal composietmateriaal bestaande uit cement, cellulose en minerale materialen.

EQUITONE is verkrijgbaar in verschillende formaten, met een maximale grootte van 1,25 x 3 m en kan in het atelier of ter plaatse in elke vorm of formaat aangepast worden. Bovendien kan het materiaal ook geperforeerd en bedrukt worden. EQUITONE panelen worden toegepast met de techniek van de geventileerde voorzetgevel en kunnen zowel zichtbaar als onzichtbaar bevestigd worden op een metalen of houten draagstructuur. Ongeacht welke designopties u verkiest, het in de massa gekleurde EQUITONE garandeert een piekfijne afwerking en ultieme ontwerpvrijheid!

Cedral - Producten voor de particuliere woningbouw

Cedral - Producten voor de particuliere woningbouw

Cedral - Producten voor de particuliere woningbouw

De ruitlei, uitgevonden in 1910 is het oudste type vezelcementlei voor de woningbouw. Gevels met vezelcementleien beleven momenteel een opmerkelijke heropleving. Gevelleien creëren ongekende creatieve mogelijkheden met vele variaties van vormen, kleuren en formaten.

Met bijna geen enkel ander materiaal kunnen daken en gevels creatiever worden ontworpen dan met vezelcement: modern of traditioneel, recht of met speciale vormen en formaten. Vandaag brengen we Eternit leien en gevolstroken op de markt onder het merk Cedral. Cedral is de merknaam voor alle vezelcement gevelstroken en leien voor de particuliere woningbouw. Ontdek hier de hele Cedral-wereld!

Vezelcement - een veelzijdig materiaal

Vezelcement - een veelzijdig materiaal

Vezelcement is, net als elk ander materiaal, nauwelijks geschikt als het gaat om het bouwen van bouwschillen van een enkele mal. Daken en gevels kunnen worden gecombineerd met klein formaat panelen, groot formaat panelen of geprofileerde golfplaten om een creatieve en functionele eenheid te vormen.

Vezelcement combineert drie expressieve mogelijkheden: In een gesloten gebouwschil kan het materiaal er monolithisch uitzien als steen, het kan verschijnen als een dunne enveloppe zoals papier of het kan worden gesneden, gestanst, geperforeerd als een silhouet. Met deze verscheidenheid aan ontwerpen zijn bouwomhulsels van vezelcement geschikt voor verschillende bouwtaken: eengezins- en herenhuizen, scholen, kleuterscholen, maar ook kantoor- en administratiegebouwen, concertzalen en recreatiegebouwen.