Dak van loods/stal isoleren of niet?
1/07/2020
Dak van loods/stal isoleren of niet?
Moet je het dak van een stal of loods isoleren of juist niet? De huidige prijsdruk in de land- en industriebouw dwingt tot slimme investeringen.
Gezonde dieren onder geluidsarm dak
1/07/2020
Gezonde dieren onder geluidsarm dak
Vezelcementgolfplaten hebben een zeer hoog dempend akoestisch vermogen: het geluid in een stal klinkt bij regenval maar half zo luid onder een golfplatendak dan onder een metalen dak.
Hoe verwijder je je oude asbestdak?
29/05/2020
Hoe verwijder je je oude asbestdak?
Asbestgolfplaten zijn erg courant in de landbouwsector. Bij beschadiging, veroudering of erodering vormen asbesthoudende materialen een risico omdat er schadelijke asbestvezels kunnen vrijkomen. Dit komt omdat het bindmiddel dat de schadelijke asbestvezels vasthoudt, zwakker wordt. Een veilige verwijdering van asbest in slechte staat zal ook moeilijker en duurder zijn. Bovendien kunnen bij brand ook asbestvezels vrijkomen.
Mosgroei
5/05/2020
Mosgroei
Mos kan makkelijk worden weggeborsteld bij asbestvrije golfplaten. Andere vlekken kunnen doorgaans met zeepwater worden verwijderd. Als je besluit om op je dak te klimmen, neem dan alle nodige veiligheidsmaatregelen. We adviseren je om voor dit soort onderhoud vakmensen in te schakelen. Als experts zijn zij beter uitgerust om de klus veilig uit te voeren.

Ontdek hier de Eternit Quickroofer

De Eternit Quickroofer is een revolutionaire, semi-automatische
machine die Ecolor golfplaten snel en eenvoudig op het dak legt.