Creëer een veilig en comfortabel verblijf voor je varkens

piggery

Creëer een veilig en comfortabel verblijf voor je varkens

Consumenten geven steeds meer om dierenwelzijn. Daarom is het belangrijk dat je investeert in een duurzaam gebouw dat aangepast is aan de behoeften van je varkens. Geef speciale aandacht aan biggen en drachtige zeugen. Zij zijn immers gevoeliger voor klimaatschommelingen.

Maximaliseer de luchtstroom

Pigs

Maximaliseer de luchtstroom

Golfplaten van vezelcement bieden je dieren voldoende ventilatie, welke isolatieoplossing je ook kiest. Dat is noodzakelijk om infecties van de luchtwegen te voorkomen.

Zet in op duurzaamheid

In een varkenshouderij ontstaat veel ammoniak en is de luchtvochtigheid hoog. Gelukkig kan vezelcement, in tegenstelling tot metaal, niet gaan roesten, schimmelen of oxideren. Je geniet van een duurzame en onderhoudsarme infrastructuur.

Gezond investeren

Gezond investeren

Gezond investeren

Varkens zijn minder gevoelig voor lawaai dan koeien of paarden. Maar ze kunnen er ook angstig van worden. Zoals bij zware regen of hagel. Vezelcement van Eternit absorbeert twee keer zoveel geluid als een metalen dakbedekking. Al dan niet gecombineerd met isolatie.

Welke isolatie heb ik nodig?

Welke isolatie heb ik nodig?

Voor de productie is het belangrijk dat je de omgevingsfactoren kunt beïnvloeden. Dat geldt met name voor de temperatuur. Neem contact op met onze accountmanagers voor het beste advies en de beste informatie. Ze zullen je graag te woord staan en al je vragen beantwoorden.

full insulation.jpg

Volledige isolatie onder de dakgordingen

Voor een optimale klimaatregeling
Deze oplossing maakt het mogelijk om de temperatuur in de varkensstal te regelen. Belangrijk voor drachtige zeugen en biggen. 

 

insulation above purlins.jpg

Volledige isolatie boven de dakgordingen

Budgetvriendelijk isoleren

Varkens die worden gefokt voor het vlees en zeugen (tenzij ze drachtig zijn) zijn minder gevoelig voor temperatuurschommelingen. In dat deel van je bedrijf is isolatie boven de dakgordingen voldoende.

suspended ceiling.jpg

Verlaagd plafond

Ideaal voor biggen en drachtige zeugen

Een geventileerd plafond voorkomt koude neerwaartse luchtstromen. De lucht die het gebouw binnenkomt, wordt nauwlettend geregeld. Dat zorgt voor een goede circulatie van verse, schone lucht. De warme lucht verspreidt zich langzaam in de varkensstal.

Wat zeggen onze klanten?

Wat zeggen onze klanten?

Lees de ervaringen van onze klanten

 

Ik heb het welzijn van mijn varkens verbeterd door te kiezen voor de beste klimaatbeheersingsoplossing, waaronder een geïsoleerd dak van vezelcement. Vezelcement is duurzaam en over het algemeen dus uitstekend geschikt voor veestallen. Ik ben er zeker van dat mijn zoon nog altijd van dit nieuwe dak zal kunnen genieten als hij de boerderij overneemt.

Frank – varkenshouder

vet-farmer-pigs-bar800n_500H_1.jpg

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor deskundig advies voor jouw project.

Veelgestelde vragen

Op zoek naar meer informatie? Bekijk zeker hier onze Frequently Asked Questions (veelgestelde vragen).