Mosgroei

moss growth

Hoe onderhoud je je dak?

Reiniging met een hogedrukreiniger is niet altijd nodig. Bovendien wordt dit niet aangeraden:

  • In je dak kunnen scheurtjes ontstaan.

  • Door de hoge waterdruk kunnen de wanden van het gebouw gaan lekken.

  • Heb je nog oude asbestgolfplaten, dan is hogedrukreiniging wettelijk verboden om de verspreiding van gevaarlijke deeltjes te voorkomen.

moss growth

Mos kan makkelijk worden weggeborsteld bij asbestvrije golfplaten. Andere vlekken kunnen doorgaans met zeepwater worden verwijderd. Als je besluit om op je dak te klimmen, neem dan alle nodige veiligheidsmaatregelen. We adviseren je om voor dit soort onderhoud vakmensen in te schakelen. Als experts zijn zij beter uitgerust om de klus veilig uit te voeren.

Waarom groeit er mos op mijn dak?

Afhankelijk van de locatie van je gebouw kun je vroeg of laat te maken krijgen met mosgroei. Weer en wind maken het oppervlak van je dak wat ruwer, waardoor het mos makkelijker kan groeien.

moss growth

Is mosgroei gevaarlijk?

Helemaal niet. Mos oogt misschien niet mooi op je dak, maar het is zeker niet schadelijk. De beslissing om het al dan niet te verwijderen is meestal een esthetische keuze.

Als je besluit om op je dak te klimmen, neem dan alle nodige veiligheidsmaatregelen. We adviseren je om voor dit soort onderhoud vakmensen in te schakelen. Als experts zijn zij beter uitgerust om de klus veilig uit te voeren.

agri support

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op voor deskundig advies voor jouw project.

Veelgestelde vragen

Op zoek naar meer informatie? Bekijk zeker hier onze Frequently Asked Questions (veelgestelde vragen).